Trakya Koyun Eski Kaşar Peyniri


Ağırlıklı olarak koyun sütü olmak üzere, belli oranlarda keçi ve inek sütü de ilave edilerek imal edilir. Koyun ve keçi sütü barındırdığından sadece bahar ve yaz dönemlerinde üretilen sezonluk bir üründür. Üretiminden itibaren en az 1 yıl olgunlaştırılarak tüketime sunulur. Eski kaşarın görüntüsündeki parlaklık ve ufak sayılabilecek boyutlardaki delikli yapısı ürünün kalitesini gösteren unsurlardan birkaçıdır. Geleneksel lezzetlerimizden olan eski kaşar peyniri, sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir.


Trakya İnek Eski Kaşar Peyniri


Sadece inek sütünden imal edilir. Koyun ve keçi sütü barındırmadığından daha hafif bir lezzete sahiptir ve bu sebeple yılın 12 ayı üretimi mümkündür. Olgunlaştırma süresi yaklaşık 8 aydır.Kendine özgü bir lezzeti olan Trakya inek kaşarı, görsel olarak koyun kaşarıyla benzer özellikleri taşımaktadır.